Kas kõik toitumiskavade tegijad ikka on usaldusväärsed?

Facebookis ja internetis on erinevaid võimalusi tellida endale personaalseid trenni- ja toitumiskavasid. Hinnad on neil üsna sarnased ja tihti tehakse ka sooduspakkumisi. Tunnistan ausalt, et olen isegi tellinud toitumiskava ja tegelikult kahelt erinevalt tegijalt ja lisaks olen veel registreerinud end ühel leheküljel, kus siis on erinevad menüüd üleval mille järgi toitudes lubatakse kaalukaotust. Põhjus, miks ma peaaegu kaks aastat tagasi esimese toitumiskava tellisin oli, et rasedusega lisandunud kilod püsisid järjekindlalt paigal ning kuidagi oli neist lahti vaja saada. Ma enam ei mäleta palju ma selle kava eest maksin, ent kuigi ta tundus võibolla ühekülgne ja üksluine, siis ta töötas ja mõne kuuga olin tagasi oma raseduseelses kaalus ning poole aasta pärast olin põhimõtteliselt paremas vormis kui kunagi varem.

Aga kaua sa ikka ühe kava järgi toitud ja lõpuks jookseb juhe kokku. Eelmise aasta lõpus (või oli see selle algus) registreerisin end ühel populaarsel saidil, kus on siis erinevad menüüd ja ise saad valida, millist toitu teha ja süüa soovid mingi päev. Tundub ok lehekülg kuigi minu jaoks veidi raskemini jälgitav kui mu kõige esimene toitumiskava 😛 Kunagi kevadel tellisin puhtalt huvipärast veel ühe personaalse toitumiskava. Tundub samuti ok ja kui ma vähegi viitsiks seda järgida, siis ma saaks kindlasti ka mind häirivast paarist kilost jagu 😀

Ent mitte see pole mu jutu point. Umbes kuu tagasi märkasin kuidas Facebookis üks isik, kes ka personaalseid toitumiskavu koostab ehib ennast pm võõraste sulgedega. Et mis mõttes nagu? No selles mõttes, et paneb üles enne-pärast pildi kommentaariga, et tema klient XXXX kaotas XX kuuga XX kilo. Ok kõik olek tore, aga ükskord üks neist piltidest tundus mulle kuidagi väga tuttav, sest ma nagu olin seda varem kuskil netis näinud. Väike Google Image Search kahjuks kinnitas ma arvamust. See sama enne-pärast pilt rippus üleval mingil Pinteresti tahvlil ja veel mingil välismaisel kaalusaidil. Nüüd kui aegajalt see sama tegija jälle enne-pärast pilte üles riputab, siis ma kusjuures igakord olen guugeldama hakanud, et kas tegu on tõesti siis tema kliendi pildiga või järjekordse pildiga neti avarustest. Kahjuks pooltel kordadel on tegu pildiga netist. See kõik aga paneb tahes tahtmata juurdlema selle üle, kas siis selle inimese kavad ikka töötavad, kui on vaja internetist suvalisi pilte võtta ja esitleda, kui enda “töö” tulemust …..

Untitled

3 Comments

  1. Britt October 16, 2014
    • Leelo October 16, 2014
  2. Liis October 17, 2014

Leave a Reply

7 Shares
Tweet4
Share3
Share
Reddit
Share